Andrés Navarro

"El meu racó preferit de Palma és la plaça de la Drassana"


Andrés Navarro és un mallorquí de 38 anys que treballa en el sector sanitari. Li agrada viatjar i gaudir de la bona gastronomia, sempre acompanyada d’un bon vi. Una de les seves passions és la lectura. També és runner i aficionat a la fotografia gràcies a Instagram.

Què significa per a tu la fotografia?
Per a mi, la fotografia és una forma d’expressió. És plasmar un estat d’ànim, un lloc, un moment o una situació en la qual puguis transmetre qualsevol tipus de sentiment que et transporti cap a aquest lloc sense haver-hi estat o que et faci anar a visitar-lo. La fotografia és una mirada personal del que un té al seu voltant.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta afició / professió?
Cercar aquest moment, esperar que passi i poder captar aquesta instantània. A les meves fotografies intent sempre que hi aparegui una persona, un objecte, una cosa que em caracteritzi i que la persona que la vegi pugui dir: "sabria reconèixer aquesta fotografia com a teva entre un munt". De fet, aquest és un comentari que em va deixar un seguidor en una de les fotos de la meva galeria d’Instagram.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
El meu dia a dia, estar en qualsevol lloc i capturar aquest instant que estic vivint.

Què és el que més t’agrada fotografiar?
Difícil respondre. M’agrada fotografiar tot el que tinc al voltant. A la meva galeria totes les imatges estan fetes amb telèfon mòbil i això m’ofereix la comoditat de capturar qualsevol moment.


Perquè és una forma de "viatjar" pel món, de "visitar" llocs que no són a les guies, de compartir moments... A Instagram no es competeix per a fer la millor foto, simplement comparteixes. És una plataforma en què et poden aconsellar a l’hora de visitar una ciutat i, a més, hi pots conèixer gent com a qualsevol altra xarxa social.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el concurs Palma 365? Com els animaries a participar-hi?
Perquè és una forma de conèixer millor la teva ciutat, de fixar-te en aquests petits detalls que normalment no veus, d’aturar-te un moment per a contemplar allò que fotografiaràs i gaudir-ne.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als qui visiten Palma durant l’hivern, la primavera i la tardor?
A l’hivern, passejar pel nucli antic. A la primavera, fer una visita guiada de la "Ruta dels patis de Palma". I a la tardor, passejar pel Born, arribar fins a la plaça de la Reina, els jardins de l’Hort del Rei i acabar al parc de la Mar per a contemplar des d’aquí la Seu.

I si haguessis de triar un sol racó de Palma per damunt tots, amb quin et quedaries?
La plaça de la Drassana.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre de cap manera?
Fer una ruta dels edificis modernistes de Palma: el Gran Hotel, la Casa de las Medias, la casa Forteza-Rei, Can Casasayas i la Pensió Menorquina. I el que sens dubte, per a mi, té més encant: Can Barceló.

texto cookies