Eva Morell

“El meu racó preferit de Palma és el mirador de na Burguesa, tranquil i amb una vista espectacular de tota la ciutat.”


Eva Morell és directora d’art freelance i curadora de Continguts a Flipboard i la Fundació d’Art i Disseny de Barcelona. Ara està embarcada en l’aventura de muntar el seu propi estudi de disseny en aquella capital. Té el cor dividit entre Màlaga i Mallorca. És de tardors, neu i cel, però urbanita la major part del temps.

Què significa per a tu la fotografia?
És un mitjà d’expressió que he utilitzat des de fa molts anys. Crec que és una manera de mostrar el punt de vista personal sobre el que veim i com ho veim. Sempre m’ha agradat la delicadesa de les imatges a l’hora d’explicar històries.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta afició / professió?
La gran varietat de formats i d’experimentació que té, i que puguis crear a partir d’ells, tant en analògic com en digital.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
Sempre intent que reflecteixin pau i silenci. M’agrada que siguin el meu petit refugi de la realitat, perquè sempre enclouen algun moment o record important.

Què és el que més t’agrada fotografiar?
Som de paisatges, de mar, de muntanya, de cels i de boscs.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?
Instagram sempre m’ha semblat una xarxa social molt interessant. Hi tinc perfil des dels seus inicis, el 2010, i crec que com a “foto-diari” aporta molt. Tot i que no actualitz al nivell d’abans, sí que és cert que ara prepar millor el contingut que hi puig, més editorial i més cura. Crec que per a marques i professionals és un mostrador recurrent i que crea interacció amb els usuaris.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
Cada persona té la seva pròpia visió de Palma, de com és la seva ciutat. Pot ser molt interessant veure els diferents punts de vista que els ciutadans i turistes puguin aportar, a més que és una manera divertida i diferent de promocionar i conèixer millor la teva pròpia ciutat. I, sobretot, de mostrar una imatge més local i personal a nivell internacional, la que fa que Palma sigui més atractiva i pròxima, fora dels tòpics.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als qui visiten Palma durant l’hivern, la primavera, i la tardor?
Malgrat el que molts creuen, Palma té un encant molt més especial fora de la temporada d’estiu. Tres plans? A l’hivern: les festes de Sant Sebastià, amb els foguerons i les torradores als carrers. A la tardor, la Nit de l’Art és una manera diferent de veure les galeries i la cultura. I a la primavera, el festival de cinema Maremostra.

I si haguessis de triar només un racó de Palma per damunt tots, amb quin et quedaries?
El mirador de na Burguesa, tranquil i amb una vista espectacular de tota la ciutat.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre sota cap concepte?
Recórrer la ciutat amb bicicleta, des del centre fins al Portitxol. És un agradable passeig. Ah!, i aturar-se a esmorzar d’un quarto a Can Joan de s’Aigo.

texto cookies