JuanIglesias

"El millor de Palma és que, gràcies al bon clima, es pot fer de tot a qualsevol estació de l'any."


Juan Iglesias viu a Palma. És un fotògraf a qui atreuen molt els detalls i la bellesa de la quotidianitat. Sol inspirar-s’hi per a fer fotos; també li agrada crear situacions visuals una mica més abstractes, però sempre netes i simples.

Què significa per a tu la fotografia?
És una forma de transmetre emocions i també bellesa.

Què és el que més t'apassiona d'aquesta afició/professió?
Trobar i mostrar el costat bell que hi pot haver en els detalls i en les coses, com també en els llocs més insospitats.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
A Instagram són més de tipus diari, més quotidianes, coses que m'agraden, coses que faig. Un estil de vida. Si alguna cosa crida la meva atenció intent capturar-la i mostrar-la com jo la veig.

Què és el que més t'agrada fotografiar?
M'agrada fotografiar de tot però, sobretot, fotografii els meus amics, els llocs als quals vaig, paisatges, coses, autoretrats... Som molt eclèctic. Tot pot tenir el seu costat agradable, només cal saber veure’l.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?** **
És una forma còmoda i ràpida de compartir les teves fotos i la teva feina, i d'arribar a molta gent. Amb pocs clics et coles als telèfons de la gent que et segueix.

Per què creus que és important que els ciutadans i els turistes participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
Res més representatiu d'una ciutat que la seva gent. La representa i li dóna el caràcter. Així que anim tothom que participi en aquesta iniciativa i mostri la forma en què viu i veu Palma quan la visita.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als que visiten Palma durant l'hivern, la primavera, i la tardor?
El millor de Palma és que, gràcies al bon clima que hi ha en general, es pot fer de tot a qualsevol estació de l'any! Però a l'hivern, si el fred estreny, una opció perfecta seria sortir a menjar un bon arròs brut. Una altra opció seria ficar-se en una de les moltes cafeteries amb encant que hi ha a la ciutat i prendre-hi alguna cosa calenta. Un bon pla de primavera: fer un pícnic amb amics al parc de la Mar o a la platja. I, a la tardor, per exemple, visitar alguna de les moltes galeries d'art. Tot, sempre, càmera en mà!

I si haguessis de triar només un racó de Palma per damunt dels altres, amb quin et quedaries?
És difícil triar. Si alguna cosa no falta a Palma són racons, precisament. De fet, perdre-s’hi i passejar-hi pel centre històric pot ser una experiència interessant. Sempre hi ha alguna cosa nova o que no havies vist abans.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre sota cap concepte?
El centre històric i els variats i llonguets del bar Bosch.

texto cookies