Laura Moragues

“Qualsevol racó de Palma és bo per a ser fotografiat, però els carrerons amb encant i els patis interiors són dignes d’una visita.”


Laura Moragues és una mallorquina llicenciada en Magisteri que està enamorada de la seva terra. Es defineix com una persona noctàmbula i que viu “càmera en mà”. També és amant “de les coses guapes”, dels animals, de l’estiu, de les síndries i de les palmeres. És una viatgera empedreïda a la qual li agraden els petits detalls i les grans abraçades. Prefereix la platja a la muntanya, SEMPRE, i es proclama arxienemiga del fred. És la fan número 1 dels “dormingos”. De riure fàcil, necessita xocolata negra i una bona banda sonora per a viure.

Què significa per a tu la fotografia?
Per a mi, la fotografia consisteix a capturar moments i llocs per a poder reviure’ls sempre que vulgui.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta afició / professió?
El molt que et pot arribar a transmetre una instantània.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
Els meus gusts, les meves aficions i una mica del meu entorn i del meu dia a dia.

Què és el que més t’agrada fotografiar?
Sempre tendesc a combinar persones amb paisatges que em resultin atractius d’una manera o altra. Encara que també som molt fan de l’espontaneïtat de la fotografia, i pens que qualsevol foto és bona si el moment val la pena.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?
Crec que és la millor plataforma que hi ha avui dia per a totes les persones que ens agrada expressar-nos d’una forma més visual.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
Sempre és important saber que una ciutat com Palma, tan viva i cosmopolita, encara té molts racons especials i màgics que són capaços de sorprendre’ns. I no hi ha ningú més indicat per a ensenyar-los que la gent d’aquí, i no hi ha millor manera de fer-ho que a través de la fotografia.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als qui visiten Palma durant l’hivern, la primavera, i la tardor?
A l’hivern, passejar pel passeig del Born per a veure la il·luminació nadalenca i gaudir d’una bona xocolata calenta a Can Joan de s’Aigo. A la primavera, recórrer amb bicicleta el passeig Marítim, el parc de la Mar i arribar fins al Portitxol, sempre fent una paradeta per qualsevol de les terrasses amb vistes a la mar que et pots trobar. I a la tardor, visitar alguna exposició a Es Baluard, passejar pel nucli antic de la ciutat o anar de compres pel centre.

I si haguessis de triar només un racó de Palma per damunt tots, amb quin et quedaries?
Sens dubte, el parc de la Mar, davant la Seu. És una visió imponent que mai deixa de sorprendre, tant de dia com de nit.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre sota cap concepte?
Independentment de l’estació de l’any, sempre hi ha coses que són de visita obligada com poden ser la Seu, l’Almudaina, el camí entre la Catedral i la plaça de Cort, el castell de Bellver, el nucli antic, el passeig del Born. I, per descomptat, no descuidar-se mai de provar la nostra exquisida gastronomia.

texto cookies