Mary Cañellas

“El meu lloc preferit de Palma és Santa Catalina. Uneix tradicions, història i arquitectura, i té una gran oferta gastronòmica i lúdica, plena de vida.”


Mary Cañellas és una apassionada del disseny, la decoració i de Mallorca. Periodista i ara emprenedora. Creadora d’Es bolic, Concept Store, una botiga en línia l’objectiu de la qual és recuperar el valor de l’artesania mallorquina unint tradició i contemporaneïtat. Un espai, que neix amb la finalitat de redissenyar l’estil de vida mediterrani per a posicionar-lo al segle XXI, fabricant productes amb ànima inspirats en el passat.

Què significa per a tu la fotografia?
És un cúmul de sensacions. Personalment, vol dir experimentar, alliberar la creativitat que hi ha dins meu i que surt de manera espontània gairebé sense pensar, simplement deixant volar la imaginació. És diversió, gaudir d’aquest instant que t’envolta i una manera d’abstreure’m i relaxar-me.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta afició / professió?
Per a mi, la increïble capacitat de plasmar la bellesa de la quotidianitat i de la simplicitat. De retratar la realitat i al mateix temps de poder donar-li un nou sentit; d’oferir una nova perspectiva que canvia per complet el concepte de la imatge i del que estàs veient. Et permet veure més enllà dels objectes i les escenes, i et dóna l’oportunitat de mostrar l’essència de la realitat que s’escapa als ulls. Però, sobretot, el que més m’apassiona és la connexió social que existeix entorn d’ella.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
Crec que la fotografia ens representa, ens descriu i en definitiva diu qui som. En el meu cas, podria dir que és com un diari personal contat en imatges. Després d’elles, hi ha la meva vida, qui som, què m’agrada i què vull ser, els meus objectius i les meves il·lusions. A hores d’ara moltes de les fotos que faig són per a la meva botiga en línia Es Bolic, un somni que pretén recuperar l’artesania de l’illa i posicionar-la al segle XXI creant productes de disseny contemporani.

Què és el que més t’agrada fotografiar?
El meu estil és molt minimalista, molt neutre i net pel que fa al fons. Així que cerc estampes simples, objectes quotidians amb què gaudesc fent composicions. Moltes vegades esmorzars, un cafè, unes flors, detalls en dissenys d’interiors... En definitiva, com he comentat, intent descobrir la bellesa en la simplicitat. Una cosa que, de vegades, sent que em limita pel que fa a expressivitat però que al mateix temps m’apassiona.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?
Instagram és una cosa extraordinària que et connecta d’una manera molt especial. La meva afició va sorgir a través d’aquesta xarxa fa uns anys. Des de llavors he conegut persones de països i cultures diverses a les quals ens uneix la fotografia i que són ja la meva família 2.0. Compartim experiències, coneixements, sentiments... Per a mi això és el més important de la meva fotografia. De fet, Es Bolic no podria haver estat possible sense el seu suport. No he experimentat res igual en una altra xarxa social.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
És important perquè realment és el ciutadà el que viu la ciutat de primera mà i el que millor pot definir com és la nostra ciutat. Cal sortir, explorar i mirar des d’altres perspectives. Els anim que qualsevol dia surtin a passejar per Palma i observin la ciutat des de l’objectiu de la càmera perquè descobriran una realitat oculta, invisible i que és fascinant, que se’ns escapa perquè veim però no miram. Estic convençuda que veuran una altra ciutat i que gaudiran d’aquesta experiència, que per a mi és màgica. Així que els convid a sentir-la i divertir-se amb ella.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als qui visiten Palma durant l’hivern, la primavera, i la tardor?
A l’hivern Palma té el seu atractiu cultural i pel que fa a tradicions populars, sense deixar de banda la gastronomia. Encara que crec que és a la primavera quan la ciutat convida a gaudir veritablement d’ella, de la vida a les terrasses i del bon temps. Per la tardor, em quedaria amb la tranquil·litat que es respira a la ciutat, quan el bullici de l’estiu ha acabat. Gaudir de les platges, els capvespres, i optaria també per l’oci esportiu.

I si haguessis de triar només un racó de Palma per damunt tots, amb quin et quedaries?
Amb Santa Catalina. El meu favorit i a més un gran exemple de com es pot rehabilitar un barri. És un lloc molt especial que uneix tradicions, història, arquitectura, i amb una gran oferta gastronòmica i lúdica, plena de vida i llocs guapos.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre de cap manera?
Depèn de la nacionalitat i l’estació de l’any. Crec que un recorregut per la ciutat més monumental amb parada a Santa Catalina, acabant amb una posta de sol a la platja.

texto cookies