Tomeu Canyellas

"Si un amic de fora vingués de turisme a Palma, el me’n duria a menjar un llonguet, de camaiot si és possible."


Tomeu Canyellas és fotògraf i doctor en Ciències Marines ( "Sí, ho sé, és estrany."). Va néixer a Mallorca l'any 1980, on actualment fa feina i resideix. De 2011 a 2015 va treballar en el món de la fotografia comercial, especialitzat en arquitectura, publicitat i format editorial. Actualment és soci i cofundador de SOLWORKS, un estudi audiovisual a Palma, tot i que des de 2015 dedica la major part del temps a realitzar projectes personals de manera individual o en col·laboració amb altres artistes, que podreu veure al seu web.

Què significa per a tu la fotografia?
El significat de la fotografia, per a mi, ha canviat bastant al llarg d'aquests anys. Va començar com una afició i vaig acabar desenvolupant molt d’interès per la fotografia documental i de natura; vaig feina durant uns anys en el món de la fotografia comercial. Actualment és una cosa més personal, de manera que gaudesc fent-ho. A més, em permet conèixer altres persones amb les mateixes inquietuds.

Què és el que més t'apassiona d'aquesta afició/professió?
Descobrir i explorar nous llocs i redescobrir-ne d’altres que havia oblidat.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
Algunes en diuen més que d'altres, i les que en diuen massa normalment no les penj.

Què és el que més t'agrada fotografiar?
Em consider més paisatgista que qualsevol altra cosa, urbà o de natura, però el paisatge és el que més m'atreu.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?
Perquè crec que és una gran plataforma per a descobrir nous llocs i persones els dies normals en què has de fer feina i no pots sortir a viure les teves pròpies experiències.

Per què creus que és important que els ciutadans i els turistes participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
És una gran manera de presentar la seva visió personal de la ciutat, com la viuen, què és el que més els agrada, què és el que més els agradaria mostrar a algú que ve a visitar-nos. D'altra banda, també és molt interessant poder veure la impressió dels turistes de la nostra ciutat i com en gaudeixen, i que puguin mostrar als seus conciutadans, en els seus respectius països d'origen, Palma com a destinació turística única alternativa a les nostres conegudes platges i cales.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als que visiten Palma durant l'hivern, la primavera, i la tardor?
Si és com aquest hivern, el mateix que a la primavera: passejar per tot el centre històric, especialment per la zona del barri jueu medieval coneguda com el Call Major. A la tardor, anar amb bicicleta per la costa i aturar-se a menjar en algun lloc amb vistes a la mar.

I si haguessis de triar un sol racó de Palma per damunt els altres, amb quin et quedaries?
La plaça del Mercat, a la terrassa del bar Alaska, envoltat d'edificis modernistes i on conflueixen alguns dels carrers més bells de Palma.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre sota cap concepte?
Si fos amic meu, probablement me l’enduria a menjar un llonguet a qualque bodega de Palma, un de camaiot si és possible.

texto cookies