Toni Perello

"Amb l’ajuda de tots els participants podem ensenyar la cara més guapa d’aquesta ciutat."

Toni Perelló és un aficionat a la fotografia de paisatge des de fa un any i mig. Ha realitzat alguns cursos de fotografia i dedica gran part del seu temps lliure a sortir dels nuclis urbans per a poder ensenyar alguns dels paisatges naturals més bells que ens envolten.

Què significa per a tu la fotografia?
La fotografia va entrar a la meva vida com una via d’escapament de molts de problemes i d’ajuda per a ser feliç fent el que més m’agrada.

Què és el que més t’apassiona d’aquesta afició / professió?
Sempre que prepar una sortida, quan arrib al lloc en qüestió, m’imagín la imatge que m’agradaria treure’n, prepar el meu equip, ajust la càmera i prenc la foto. El moment de veure el resultat que tenia al cap és una sensació molt guapa i agradable.

Què conten de tu les teves instantànies? I què hi ha darrere?
Possiblement moltes de les meves fotografies siguin simplement estètiques. Però sense beneficis ni recompenses vull ensenyar alguns paisatges o racons pràcticament inaccessibles que transmeten tranquil·litat i harmonia, així com la força de la natura.

Què és el que més t’agrada fotografiar?
Personalment, m’encanta anar d’excursió o a llocs apartats en els quals pugui estar tranquil i fotografiar paisatges naturals, majoritàriament marins.

Per què has triat Instagram com a plataforma de comunicació?
Vaig començar a pujar les meves fotos a Instagram per a poder compartir els meus resultats amb tota la gent a qui crec que podria interessar.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?
Perquè amb l’ajuda de tots els participants podrem ensenyar la cara més guapa d’aquesta ciutat.

Tres estacions, tres plans. Quines propostes recomanaries fer als que visiten Palma durant l’hivern, la primavera i la tardor?
A l’hivern, fer una passejada i prendre alguna cosa en un bar acollidor del nucli antic de Palma en començar a caure la nit, quan s’encenen els primers llums. A la primavera, quan el clima a l’illa és bastant agradable, pujar al castell de Bellver, des d’on podrem gaudir d’unes vistes precioses de la ciutat i part de l’illa, i també passejar pel passeig Marítim. I a la tardor visitar la Catedral, davant la badia de Palma, anar a prendre alguna cosa al mercat gastronòmic de S’Escorxador i visitar el museu Es Baluard.

I si haguessis de triar només un racó de Palma per damunt tots, amb quin et quedaries?
Sens dubte, el parc de la Mar.

Si un amic de fora et diu que pensa fer un viatge a Palma, quin pla li diries que no es pot perdre de cap manera?
Perdre’s pels carrers del nucli antic de Palma i visitar botigues locals, bars i restaurants molt acollidors.

texto cookies