Biel Grimalt

"Passejar-se per Palma a l’hivern et permet veure-ho tot millor, la rutina de la mateixa ciutat, i fins i tot la seva història. La ciutat està més tranquil·la, més acollidora, i la sent més nostra."

Biel Grimalt a Instagram


La fotografia es converteix en un aliat de la imaginació, ens ajuda a traslladar tot el que puguem sentir, imaginar o veure i transformar-ho en imatges. És el que em va fascinar quan vaig començar a fer fotos, disposar d’una eina per a poder transmetre sensacions en imatges.

Som autodidacta i em dedic professionalment a la fotografia des de 2008. He desenvolupat la meva feina especialment en moda i publicitat, encara que mai he deixat de realitzar treballs personals.

Quan vares descobrir la fotografia? Vares pensar que t’hi dedicaries?

Malgrat que el meu pare quan jo era petit es dedicàs a la fotografia, encara que aleshores després hagués de renunciar-hi per temes de salut, no vaig descobrir la meva passió per la fotografia fins molt més tard, gràcies a una petita compacta digital que em va prestar precisament el meu pare. I per res hauria imaginat llavors, que pocs anys després, el mateix dia que complia els 30, decidís canviar de professió i vida, per a dedicar-me exclusivament a la fotografia.

Què és el que més t’agrada d’aquesta professió?

Aconseguir transmetre i explicar en imatges el que puc veure, imaginar o sentir.

Com descriuries el teu estil en tres paraules?

No sé definir-ho. Sempre intent que sigui alguna cosa molt personal.

Destacaries algun projecte/alguna foto de la qual estiguis especialment orgullós/osa?

Personalment, la que em va fer pensar de fer un pas més en la fotografia, i que encara la vaig fer amb aquesta compacta de 3 Mpx. Era un detall del meu avi amb el seu primer besnét, i en veure el resultat, vaig sentir la necessitat de comprar-me la meva primera càmera, una rèflex digital, i aprendre tot el que pogués de la fotografia.

Les xarxes socials han apropat la fotografia a la ciutadania, què opines d’això?

Doncs que gràcies a les xarxes socials arribes a descobrir gent amb molt de talent, i fotos increïbles.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el II Concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?

És tot un repte, una forma d’anar redescobrint més la nostra ciutat, i a nosaltres mateixos. Observar més detingudament la ciutat, la gent, i cercar aquesta història que volem explicar.

Algun consell professional per als participants del II Concurs Palma365?

Que es deixin endur i gaudeixin.

Diuen que la llum de Mallorca (i per tant també la de Palma) és màgica. Hi estàs d’acord? Per què?

Cada lloc té la seva llum, que forma part de l’essència d’aquest lloc. Nosaltres, que vivim a la Mediterrània, tenim una llum meravellosa. Aquest blau del cel ja forma part de nosaltres.

Palma és viva a l’estiu, però també la resta de l’any. Què recomanaries fer als qui la visiten a l’hivern, a la primavera i a la tardor?

Passejar-se per Palma a l’hivern et permet veure-ho tot millor, la rutina de la mateixa ciutat, i fins i tot la seva història. La ciutat està més tranquil·la, més acollidora, i la sent més nostra. Jo crec que té més personalitat.

Si haguessis de triar un racó de Palma, amb quin et quedaries?

No podria quedar-me amb un, m’encanta passejar pels carrerons del nucli antic, així com passejar al costat de la mar.

texto cookies