Elisabeth Salcedo

"Poder utilitzar la fotografia com a canal per expressar-me és un luxe. Valor poder basar-me en la realitat però transformar-la per a enviar el meu missatge com un secret a cada foto."

Elisabeth Salcedo a Instagram


Vaig néixer la tardor de 1986. Vaig estudiar Il·lustració i Fotografia artística a l’Escola d’arts i Oficis, des de llavors vaig quedar enamorada de la fotografia analògica. La meva fotografia és íntima i romàntica. Sempre estic disposada que l’error es presenti a la pel·lícula mentre dispar la foto, m’agrada no tenir el control del que sortirà en revelar els rodets. Actualment treball per a marques de moda com a fotògrafa i directora artística.

Quan vares descobrir la fotografia? Vares pensar que t’hi dedicaries?

Vaig descobrir la fotografia amb uns 8 anys. El meu pare em va deixar una càmera Kodak automàtica un dia de camp i vaig fer els meus primers retrats al meu cosí Abiel.

Mai vaig pensar que aquesta seria la manera en què em guanyaria la vida. Ara ho disfrut molt i treball a projectes que m’inspiren.

Què és el que més t’agrada d’aquesta professió?

Poder utilitzar la fotografia com a canal per expressar-me és un luxe. Valor poder basar-me en la realitat però transformar-la per a enviar el meu missatge com un secret a cada foto.

Com descriuries el teu estil en tres paraules?

Intimista i amb un punt oníric.

Destacaries algun projecte/alguna foto de la qual estiguis especialment orgullós/osa?

No en podria triar un en concret. És com la mare a la qual li pregunten qui és el seu fill preferit. Especialment gaudesc amb les marques de moda que confien en mi i treballam la direcció artística en conjunt.

Les xarxes socials han apropat la fotografia a la ciutadania, què opines d’això?

La fotografia és i serà una eina per a poder expressar-se. Em sembla interessant que la gent estigui més disposada a treure la seva part creativa i es mostri.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el II Concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?

És important que la gent que viu el dia a dia a Palma tingui veu per a expressar què és el que ells creuen que seria un turisme de qualitat i saber quina és la visió de la ciutat des de la mirada d’un ciutadà. Sempre serà enriquidor.

Algun consell professional per als participants del II Concurs Palma365?

El meu consell per als participants és que hi posin cor i que gaudeixin l’experiència.

Diuen que la llum de Mallorca (i per tant també la de Palma) és màgica. Hi estàs d’acord? Per què?

Com cada ciutat Palma té una llum característica. A mi especialment m’agrada molt el capvespre per la platja de Palma, passejar-me amb bici i poder-me aturar a qualsevol moment per a veure com la Seu està banyada pel color taronja del capvespre.

Palma és viva a l’estiu, però també la resta de l’any. Què recomanaries fer als qui la visiten a l’hivern, a la primavera i a la tardor?

Qualsevol passeig per la part antiga de Palma, deturar-se a les llibreries del centre i prendre un gelat amb una coca de patata són dels meus plans ideals!

Si haguessis de triar un racó de Palma, amb quin et quedaries?

El Born i la Rambla són els meus llocs favorits.

texto cookies