Tomeu Canyellas

"Crec que efectivament la llum a la tardor i hivern té alguna cosa especial, algun component difícil de descriure, no sé si és el color o la nitidesa."

Tomeu Canyellas a Instagram


Tomeu Canyellas és un fotògraf professional nascut l’any 1980 a Mallorca, on actualment treballa i resideix. Científic de formació acadèmica, Tomeu Canyellas es va llicenciar en Ciències Marines a la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria i posteriorment va obtenir el títol de doctor en Ciències Marines per la Universitat de les Illes Balears.

Des de l’any 2011 fins a l’actualitat ha treballat de forma professional al món de la fotografia, especialitzant-se en arquitectura i paisatgisme. Avui dia és propietari d’una galeria i estudi a Palma (carrer de la Missió, 33), especialitzada en fotografia artística de paisatge, arquitectura i interiorisme.

El seu treball ha estat reconegut en diferents certàmens nacionals i internacionals entre els quals podríem destacar les mencions d’honor als International Photography Awards de Los Angeles i el Prix de la Photographie de París. Ha realitzat diferents exposicions individuals i col·lectives entre les quals destacam la participació al Festival Internacional Getxophoto i a la Fira d’Art Contemporani del col·lectiu “Flecha”.

Quan vares descobrir la fotografia? Vares pensar que t’hi dedicaries?

En uns fascicles de Planeta de Agostini, devers els inicis dels 90. Encara els conserv.

Què és el que més t’agrada d’aquesta professió?

Que és un treball creatiu i que em permet moure’m i no estar massa temps en un mateix lloc.

Com descriuries el teu estil en tres paraules?

Crec que el meu estil és bastant tècnic quant a la fotografia d’arquitectura, per a la fotografia de paisatge tendesc més a coses més pictòriques.

Destacaries algun projecte/alguna foto de la qual estiguis especialment orgullós/osa?

Doncs sí, obrir la galeria i l’estudi a Palma està sent un projecte molt interessant. És un espai del qual em sent orgullós.

Les xarxes socials han apropat la fotografia a la ciutadania, què opines d’això?

Les xarxes socials són un canal que mou molta fotografia i també vídeo, ja que el consum és fàcil i immediat. També existeixen moltes escoles en línia que ofereixen cursos interessants d’iniciació i més enllà. Crec que hi ha molt d’interès actualment i això ens afavoreix.

Per què creus que és important que els ciutadans participin en el II Concurs Palma365? Com els animaries a participar-hi?

Els concursos em semblen interessants, ja que et permeten mostrar la teva feina, i amb un poc de sort obtenir un reconeixement. En aquest cas, exposar al Casal Solleric crec que és un al·licient immillorable.

Algun consell professional per als participants del II Concurs Palma365?

Ser original, tenir estil i bon ull. Intentar explicar alguna cosa, cuidar l’estètica i el contingut.

Diuen que la llum de Mallorca (i per tant també la de Palma) és màgica. Hi estàs d’acord? Per què?

Crec que efectivament la llum a la tardor i hivern té alguna cosa especial, algun component difícil de descriure, no sé si és el color o la nitidesa.

Palma és viva a l’estiu, però també la resta de l’any. Què recomanaries fer als qui la visiten a l’hivern, a la primavera i a la tardor?

La meva major recomanació sempre és “No vinguis a l’estiu”. És mil vegades millor la resta de l’any, i aquí et pots banyar fins a l’octubre. Fer, idò, moltes de coses. En realitat, si t’agrada la mar i la muntanya aquest és el teu lloc, hi ha moltes opcions a l’aire lliure i d’esbarjo.

Si haguessis de triar un racó de Palma, amb quin et quedaries?

El carrer de la Missió, òbviament ; )

texto cookies